Koti     Cotonit     Pentuja?     Blogi    Galleria

Meistä/ About us

Nounouche cotoneiden taustajoukkoihin kuuluvat äiti Pirjo sekä jo aikuiset tyttäret Annika ja Larissa, joille cotonit ovat perheen yhteinen harrastus. Asumme kaikki Varsinais-Suomessa, tarkemmin Salossa ja Turussa, joten yhteistyö on jo pienten välimatkojenkin takia helppoa.

Hankimme ensimmäisen koiramme Santun vuonna -99, jolloin haimme pelkästään kotikoiraa. Vuotta myöhemmin etsiessämme Santulle kaveria tallusteli elämäämme ensimmäinen cotoni Pepe, myöskin kotikoiraksi. Pepen kanssa syntyi kuitenkin kiinnostus näyttelyitä kohtaan, ja muutaman kerran niissä käytyämme alkoi mielessä pyöriä ihan näyttelylaatuisen koiran etsintä… Kun Doris tuli taloon, oli muutenkin koiraharrastus viemässä jo kokoajan enemmän ja enemmän. Siinä vaiheessa alkoi kiinnostuksen kohteena olla enemmänkin cotoneiden historia, erilaiset suvut ja jalostus. Sillä tiellä olemme edelleen…


Cotoneiden kasvatuksessa meille on tärkeintä sekä oikeanlainen luonne että terveys, koska kasvattimme ovat kuitenkin lähtökohtaisesti perheenjäseniä ja niiden kanssa eletään tavallista elämää toistakymmentä vuotta. Kaikki jalostukseen käytettävät koiramme tutkitaan vähintään silmien ja polvien osalta PEVISA-määräysten mukaisesti, mutta niiden lisäksi pyrimme ottamaan koiriltamme myös dna-testit tiettyjen sairauksien osalta. Tämän lisäksi toivomme, että kaikki kasvattimme silmä- ja polvitarkastettaisiin edes kerran.

Vaikka jalostuksellisesti pyrimmekin korkealle, emme halua tehdä sitä koirien hyvinvoinnin kustannuksella. Me kaikki asumme omissa kodeissamme joten myös koiramme asuvat kanssamme ihan tavallisina lemmikkeinä, ja kaikilla niillä on siten mahdollisuus saada tarpeeksi huomiota osakseen ja elää tavallista koiran elämää.

Cotoneiden kasvatus on meille melkeinpä itsestäänselvyys niin suuren kiinnostuksen ja rakkauden takia tätä rotua kohtaan. Enää emme voisi kuvitellakaan elävämme ilman näitä ihania ilopillereitä!