Urho-poika 5 viikkoa!

Annika kasvatit, sijoitus, terveys

Urho kehittyy huimaa vauhtia ja onkin tänään jo viiden viikon ikäinen! Valitettavasti en ole päässyt vierailemaan Salossa kuluneen viikon aikana, mutta ensi viikolla toivottavasti on taas uusia kuvia tiedossa! Urho on siirtymässä nyt pikkuhiljaa tapaamaan myös muuta laumaa ja myös ulkoilu alkaa kohta olemaan ajankohtaista… Vanhuksemme Hertta 13.v on malttamattomana näyttänyt odottavan tulevaa tapaamista, mutta se onkin aina ollut hiukan höpsö noiden pentujen perään, niin omiensa kuin muidenkin. Pirjon mukaan Urho vaikuttaa tulevan kovin isäänsä Fandangoon, sen perusteella mitä nyt ainokaisesta voi tuon ikäisenä sanoa :)

Urhon emä Wappu on siis yhteisomistuksessa, eikä asu tavallisesti meillä kotona. Tämä pentue (tai noh, pentu) oli Wapulle ensimmäinen, mutta hyvin näytti vaistot toimivan heti alusta asti, ja Wappu onkin hoitanut Urhoa esimerkillisesti heti alusta alkaen. Wappu on yleensä aika rauhallinen ja kiltti, ja ehdottomasti ihmisläheinen! Wapulla on myös tapa seurailla televisiota ja bongata sieltä ne kaikki eläimet haukahtamalla. Wappu elää kotonaan muiden koirien kanssa, ja myös meillä ollessaan tulee hienosti toimeen muiden koirien ja lasten kanssa. Wappu on käynyt näyttelyissä muotovalion arvon verran, ja pakollisten terveystarkastusten (silmät & polvet 0/0) lisäksi Wapulla on MydogDNA-passi, eli testattuna on myös CMR, bNAT ja PH1 (terve).

Urhon isä Fandango asuu Sauvossa Tuija Mäntyniemellä, jossa myös on seurana muitakin koiria. Fandango on kotioloissaan helppo ja rauhallinen koira, eli se ei juurikaan esimerkiksi hauku. Fandango on kuulemma myös oman arvonsa tunteva koira, joka ei turhia hötkyile, ja sitä voisi kuvata helposti sellaiseksi camel bootsit -jalassa olevaksi koiraksi :) Fandango on suhteellisen pienikokoinen uros, eli todennäköisesti Urhosta ei mitään suuren suurta cotonia tule kasvamaan. Fandangolla on myös pakollisten tarkastusten (silmät & polvet 0/0) lisäksi MydogDNA-passi ja testattuna CMR, PH1, MH (lääkeaineyliherkkyys) ja DM. Coton-yhdistyksen sivuilla tietoa eri testeistä ja sairauksista –>

Fandangolla on todettu viime keväänä sivuääni sydämessä, joka myös jalostustietokannassa näkyy Fandangon tietojen yhteydessä. Kuuntelutuloksen jälkeen sydän ultrattiin, eikä kyseessä ollut sydänsairaus, vaan sydän oli normaali ja kyseessä oli ollut vain viaton sivuääni. Fandango on siis kaikin puolin terve murre :)